לקעק-בייגלים:
1 מערבבים קמח, סוכר, שמרים, מים, מלח ומחלב עד ליצירת בצק יחסית דביק. מוסיפים קורט אניס ומערבבים. מתפיחים 10 דקות.
2 מחלקים את הבצק ל-4 כדורים (תלוי בגודל הבייגלה הרצוי), מרדדים על מצע של שומשום ויוצרים את הצורה שרוצים. מומלץ ליצור חור-עיגול בקצה אחד.
3 מעבירים לנייר אפייה, מכסים ומתפיחים עוד שעה לפחות.
4 מחממים תנור ל-250 מעלות (חום מקסימלי).
5 אופים את הבייגלים כ-10 דקות, או עד שהם מזהיבים.
לכנאפה:
1 מחממים תנור לחום גבוה.
2 מערבבים את הקמח, הסולת, הסוכר, מי הזהר, החלב פושר והחמאה המומסת לקבלת בצק נוזלי.
3 משטחים את הבצק על נייר אפייה, מכניסים לתנור החם ומיד מכבים את התנור. משאירים את התבנית בפנים 20 דקות, לייבוש. מצננים וטוחנים במעבד מזון למרקם חולי.
4 מורחים על מגש חסין חום את הסמנה, מסדרים שכבה דקה מבצק הכנאפה, מהדקים ומפזרים את הגבינה באופן אחיד. מחממים על אש בינונית תוך כדי שמסובבים את הכנאפה.
5 מכינים מי סוכר: מרתיחים את כל המרכיבים תוך ערבוב.
6 הופכים את הכנאפה על מגש גדול ושופכים את מי הסוכר על הצד של הבצק שנצרב (חשוב שיהיה בטמפרטורת החדר ולא רותח).
הגשה:
1 חותכים את הכנאפה, מכניסים לקעק-בייגל ומגישים.
* אפשר במקום הקעק להגיש עם פיסטוק טחון.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.