1 הדג: שמים את פילה הסלמון בקערה ומעסים עם שמן זית, מלח, פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה.
2 מטגנים את השום במחבת חמה עם שמן זית.
3 קולים את הפלפלים בתנור, קולפים וחותכים לקוביות.
4 מוסיפים את הפלפלים למחבת ומתבלים במלח, פלפל, פפריקה מתוקה וחריפה וסוכר.
5 מוסיפים את עגבניות השרי ומביאים לרתיחה.
6 מוסיפים רכז עגבניות ומים רותחים, ואז את הלימון הכבוש וזסט הלימון.
7 מוסיפים את הסלמון ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות. כמה דקות לפני הסוף מוסיפים את הכוסברה.
8 סלט השומר: מעבירים את הירקות לקערה ומתבלים בשמן זית, מלח ומיץ לימון.
9 החלה: מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר, הביצה והמים הפושרים (את המים רצוי להוסיף בהדרגה, לא בטוח שתזדקקו לכל הכמות). לשים כ-6 דקות.
10 מוסיפים את השמן ולשים עוד 5-6 דקות. בדקה האחרונה מוסיפים את המלח.
11 מניחים את הבצק לתפיחה עד להכפלת הנפח (ניתן לבצע את ההתפחה בתנור מחומם ל-50 מעלות).
12 יוצרים מהבצק 3 חלות (בכל צורה שעולה על דעתכם), ומתפיחים עוד 20 דקות.
13 מורחים חלמון ביצה עם כף מים על החלות (ניתן גם לפזר שומשום, מלח גס או קמח מעל).
14 אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-25 דקות.
15 להגשה: מסדרים סלט שומר בצלחת עמוקה, ועליו מניחים פילה סלמון עם רוטב הפלפלים (אפשר גם לבזוק טחינה מעל). מגישים עם החלה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים