להכנת הממולאים:
1 פורסים את החצילים לאורך לפרוסות דקות.
2 מחממים מחבת עם מעט שמן.
3 טובלים את פרוסות החציל בחלבון הביצה (שמרו את החלמון, נזדקק לו בהמשך) ומטגנים. לאחר מכן, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
4 קוצצים בצל, כוסברה, את בשר הסינטה וכותשים את השום.
5 את הבצל השום והכוסברה מטגנים על מחבת עם מעט שמן ומוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם. כשהכול מתחיל להזהיב, מוסיפים את בשר הסינטה הקצוץ ומערבבים למשך 5 דקות.
6 מורידים מהגז, מוסיפים לתערובת את החלמון ומערבבים.
7 לוקחים את החציל המטוגן ואת התערובת עם הבשר, מניחים את התערובת על קצה החציל ומגלגלים (כמו סיגר).
לבישול:
8 בסיר שטוח מניחים עגבנייה קצוצה יחד עם שום כתוש ופלפל חריף אדום קצוץ.
9 מוסיפים שמן ואת כל התבלינים הדרושים לפי הטעם: מלח, פלפל שחור, כורכום ופפריקה.
10 מבשלים למשך חצי שעה כאשר הסיר סגור במכסה ומערבבים מדי פעם.
11 מניחים את החציל המגולגל בתוך הסיר של הרוטב ומבשלים לעוד כחצי שעה.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (2 מנות):
אנרגיה |
801 קלוריות |
חלבונים |
69 גרם |
פחמימות |
48 גרם |
שומנים |
38 גרם |
לטבלה המלאה
הערכים התזונתיים באדיבותעלולה להיות סטייה בנתונים
>> למתכוני התכנית השביעית- חלק ב' של העונה החדשה