1 להכנת המרינדה: מערבבים שמן זית, חומץ בלסמי, שום, ג'ינג'ר, שבבי צ'ילי, מלח ופלפל ומשרים את הישבנים 24 שעות, או לפחות לילה (בתכנית, מן הסתם, הם הושרו לפרק זמן קצר בהרבה).
2 מסננים את המרינדה ושומרים אותה בצד. מחממים את המחבת עם מעט מאוד שמן, מוסיפים את הישבנים ונותנים להם צריבה חזקה. מנמיכים את הלהבה ומניחים להם להיטגן כ-10 דקות מכל הכיוונים, ובינתיים מכינים את סלט הקוסקוס. מדי פעם חוזרים למחבת ושופכים את השמן שניגר מהישבנים על הישבנים עצמם.
3 טוחנים את כל עשבי התיבול (כוסברה, נענע ופטרוזיליה) במעבד מזון עם מעט מלח ומוסיפים את שמן הזית תוך כדי. התוצאה צריכה להיות נוזלית ולהזכיר פסטו.
4 מרכיבים את המנה: מערבבים את העיסה הירוקה עם הקוסקוס המוכן. מוסיפים את הבצל המטוגן, הפלפל החריף, הבצל הירוק, הפיסטוקים והרוקט.
5 מחזירים את המרינדה שבה שרו הישבנים למחבת, מביאים לרתיחה ומוסיפים פנימה את הישבנים. מבשלים ללא כיסוי תוך כדי ערבוב עוד כמה דקות, עד שכל הישבנים מזוגגים יפה.
6 להגשה: שמים סלט במרכז הצלחת ועליו את הישבנים. מפזרים עוד מעט פיסטוקים קצוצים, ומגישים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.
>> בשבוע שעבר דהרנו פה על מאפה שמרים שושנים
>> בשעה טובה: מקום עם אוכל טעים בקניון עזריאלי!