1 פותחים את ירך הטלה (כמו פרפר) ומתבלים במלח גס, פלפל שחור גרוס ושמן זית.
2 המילוי: מערבבים את החיטה, הכוסמת והקינואה עם הפיסטוקים והתאנים. מתבלים בתערובת התבלינים ובמלח ומוסיפים 2 יחידות הל.
>> מתכונים לראש השנה
3 ממלאים את בשר הכבש בתערובת הדגנים, מגלגלים וקושרים (לא חובה שכל התערובת תיכנס).
4 מכניסים את הכבש הממולא לסיר וסוגרים על אש גבוהה עם קצת שמן זית.
5 מוסיפים את שאר המרכיבים ומפזרים אותם סביב הבשר. אם נשארו שאריות מילוי – מכניסים לשקית קוקי ומניחים בסיר לצד הכבש.
6 מפזרים מלמעלה את תערובת התבלינים לקדירה, וגם כמה תאנים יבשות ופיסטוקים. מכסים במים וממליחים בעדינות. מביאים לרתיחה.
7 מחממים תנור ל-90-100 מעלות וצולים את הבשר כ-12 שעות, עד שהוא משחים והחיטה מתרככת. בשעה האחרונה בודקים את מצב הנוזלים, ואם צריך מעלים את הטמפרטורה.
המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.