1 במחבת ממיסים חמאה ומטגנים בה את הערמונים במשך כחמש דקות.
2 בקערה מועכים את הערמונים ומוסיפים מלח, פלפל ומעט שמנת מתוקה. מערבבים היטב ומוסיפים עוד שמנת עד שהמרקם נעשה קרמי.
3 מחממים תנור ל-200 מעלות. מסדרים תפוחי אדמה על מלח גס ומכניסים לתנור עד לריכוך. מועכים את תפוחי האדמה לפירה. מוסיפים מעט חמאה, מלח, פלפל וביצה טרופה. חוזרים על הפעולה עם הבטטה.
4 מטגנים בצל, מוסיפים מעט שום ומטגנים עם הבשר הטחון. מתבלים במלח, פלפל, קינמון וסוכר.
5 הרכבת המנה: מניחים שכבת פירה ערמונים ומעליה את הבשר הטחון. מעל הבשר יוצקים את הפירה תפוח אדמה ומעליו את פירה הבטטה. מכניסים לתנור לעשרים דקות עד חצי שעה בחום 180 מעלות.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.