1 מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם רכים לגמרי.
2 מחממים בסיר נפרד שמן לטיגון עמוק.
3 מועכים את תפוחי האדמה לפירה, מוסיפים את הבצל הירוק, הפטרוזיליה וכפית אריסה ומערבבים.
4 מערבבים בקערה את שני סוגי הטונה יחד עם שתי כפיות אריסה, מלח, פלפל ולימון כבוש. עורמים במרכז כל עלה סיגר מתפוחי אדמה ומתערובת הטונה, סוגרים לחצי עיגול ומדביקים את הקצוות עם בלילת קמח ומים כדי שלא ייפתחו בטיגון.
5 מטגנים את הבוריק בשמן החם עד שהוא זהוב משני הצדדים, ומוציאים לצלחת עם נייר סופג. מטגנים את כל שאר הבוריקים.
6 מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את השומר והבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים מים וזעפרן ומבשלים הכל יחד עד שהשומר רך לגמרי. מוסיפים מעט מלח ופלפל ואת מיץ הלימון, וטוחנים בבלנדר עד לקבלת קרם חלק.
7 מגישים את הבוריקים לצד הרוטב.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.