השקשוקה:
1 מבשלים על אש קטנה את הפלפלים והפרסה.
2 מוסיפים את העגבניות.
3 מביאים לרתיחה ומוסיפים בצל סגול, פטרוזיליה, מלח ופלפל.
4 לקראת ההגשה מוסיפים את הביצים, קוביות פטה וזיתים שחורים. מגישים כאשר הביצה רכה ונוזלית.
הפוקאצ'ה:
1 מערבבים קמח, מים, שמרים וסוכר בקערה, לשים ומתפיחים.
2 כשהבצק תופח נותנים לו בוקס ופותחים אותו, מוסיפים שמן זית, מלח גס וסרדינים.
3 אופים בתנור למשך 30 דק' בחום גבוה.
4 מגישים לצד השקשוקה.
החצילים הממולאים:
1 מטגנים את פרוסות החצילים בשמן זית.
2 בקערה עמוקה מערבבים את גבינת העיזים, הפטה והצנוברים.
3 ממלאים את פרוסות החציל בגבינה.
4 מכינים את רוטב העגבניות: מטגנים את הבצל ומוסיפים לו את שאר מרכיבים תוך כדי עירבוב. מצמצמים.
5 מערבבים את מרכיבי הציזיקי בקערה.
6 שופכים את רוטב העגבניות על פרוסות החציל.
7 מקשטים בבצל ירוק ועלי נענע.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (2 מנות):
אנרגיה | 1207 קלוריות |
חלבונים | 44 גרם |
פחמימות | 201 גרם |
שומנים | 29 גרם |
לטבלה המלאה
הערכים התזונתיים באדיבותעלולה להיות סטייה בנתונים
>> למתכוני התכנית השביעית- חלק ב של העונה החדשה