1 מכינים בצק: מערבבים את מרכיבי בעקרה עד שנוצר בצק אחיד. מוציאים למשטח מקומח ולשים 10 דקות, עד שקיבל מרקם חלק למגע. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-20 דקות.
2 טוויל עוף: מנקים את העור משומן ושיירי נוצות. משטחים על נייר אפייה, מזלפים שמן זית, טימין ומלח גס, מכסים בעוד נייר אפייה ומעבירי לתבנית. מעף שמים תבנית נוספת (כדי שהעור לא יתקמט) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים 40 דקות, עד שהעור הזהיב ונהיה פריך.
3 ממיסים את החמאה בסיר בגודל בינוני, מוסיפים את השום ומטגנים דקה. מוסיפים את התרד ומבשלים מעל להבה בינונית 2-3 דקות, עד שאיבד את מרבית נפחו. מעבירים למסננת ל-10 דקות. קוצצים ומערבבים עם הריקוטה, הפרמז'ן, שמן הזית ומלח לפי הטעם.
4 מרדדים את הבצק לעובי 2 מ"מ. חותכים לריבועים בגודל 9 ס"מ. מניחים על חצי מהריבועים עיגולים מן המילוי, ובמרכז כל עיגול מניחים חלמון ביצה אם רוצים. מברישים את שולי הריבועים עם המילוי במים או ביצה טרופה, מעל מניחים ריבועים בלי מילוי ומהדקים. מכסים במגבת את הרביולים וניגשים להכנת הרוטב.
5 לרוטב: מטגנים שום, חמאה ושמן זית במחבת רחבה כדקה. מוסיפים את הסרדין, הארטישוק קצוץ, היין הלבן ציר העוף. מביאים לרתיחה ואז מבשלים על להבה בינונית עד שהנוזלים הצטמצמו לחצי מנפחם המקורי. טוחנים לרוטב חלק בבלנדר.
6 לסיום המנה: מבשלים את הרביולים 2 וחצי דקות במים רותחים. ממסים חמאה במחבת רחבה עד שהיא מבעבעת ומתחילה להשחים. מסננים את הרביולים ומעבירים למחבת עם החמאה לבישול קצרצר של 10-20 שניות. מוציאים מהחמאה, מסדרים בצלחת, מסביב מניחים את הרוטב ומעל הכל מניחים את העור הפריך ועוד קצת חמאה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.