1 מקלפים את הארטישוק הירושלמי וחותכים אותם לחצי. מבשלים במים עם מלח כ-5 דקות.
2 מחממים את התנור ל-220 מעלות על מצב גריל. צולים את העגבניות, הפלפלים והבצל כ-15 דקות.
3 מחממים בסיר מים וחולטים את המנגולד ל-3 דקות. מעבירים מיד למי קרח.
4 מכינים את חמאת הזעפרן: מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את השום כדקה. מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד כמה דקות. מוסיפים את ציר הדגים ומבשלים כ-4 דקות, עד שהרוטב מצטמצם מעט. מעבירים את הרוטב דרך מסננת ומחזירים למחבת.
5 מניחים בכלי קטן את המים החמים וחוטי זעפרן. משהים ל-5 דקות. מוסיפים למחבת הרוטב ומערבבים.
6 מוסיפים את החמאה ומבשלים עד שהיא נמסה. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל שחור אם צריך.
7 מכינים את המנגולד: במחבת נפרדת מחממים את שמן הזית ומוסיפים את המנגולד, מלח, שום, כמון ולימון כבוש. מבשלים כחצי דקה ומורידים מהאש.
8 חותכים את הארטישוק הירושלמי לקוביות ומטגנים כדקה בחמאת הזעפרן.
9 קוצצים דק את הירקות הקלויים מהתנור (מקלפים את הפלפלים). מתבלים במלח ושמן זית לפי הטעם.
10 מכינים את הדג: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הדג כ-6 דקות על הצד של העור. הופכים ומטגנים עוד כחצי דקה על הצד השני.
11 מגישים את המנה: שמים בצלחת את חמאת הזעפרן עם הארטישוק, מוסיפים את המנגולד, הירקות הקצוצים ומניחים מעל את הדג. מקשטים בעלי כוסברה.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.