1 קוצצים את הבצל דק ומטגנים בשמן. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שנעשה חום מכל הצדדים.
2 מוסיפים את ציר הבקר, הבירה ומים עד שהכול מכוסה.
3 מוסיפים תבלינים: עלי דפנה, טימין, ציפורן, פלפל שחור, אבקת מרק בקר, שום, 2 עוגיות לוטוס ופרוסת לחם מרוחה בחרדל.
4 מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. ברגע שרותח מנמיכים את האש, המנה זקוקה לבישול ארוך ואיטי, של כ-3 שעות, עד שהבשר רך. מדי פעם מוסיפים מים כשהנוזלים יורדים, אך לקראת סוף הבישול לא מוסיפים מים, כדי שרוב הנוזלים יתאדו.
5 בזמן שהבשר מתבשל – מכינים את הפירה: מבשלים את תפוחי אדמה במים עם מלח עד שהם מאוד רכים.
6 מועכים בעזרת מכשיר לפירה, מוסיפים מלח, פלפל, מיונז, חמאה ושמנת ומערבבים.
7 מוסיפים שמן כמהין.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.