1 הבצק: שמים בקערת המיקסר את כל מצרכי הבצק מלבד המלח. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ולשים כ-8 דקות. מוסיפים את המלח ולשים במהירות גבוהה 2 דקות נוספות, עד לקבלת בצק רך וגמיש אך לא דביק.
2 מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ולשים ידנית במשך דקה. מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה של 40 דקות.
3 בינתיים מכינים סירופ תפוז: שמים את כל חומרי הסירופ בפינג'אן ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית למשך 10 דקות ומצננים.
4 מכינים חמאת תפוז: מרתיחים את הליקר בסיר קטן עד שהוא מצטמצם לחצי מהכמות. מוסיפים מיץ וקליפת תפוז ושוב מצמצמים לחצי. מצננים. מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה הקרה, מערבבים במטרפה כ-3-4 דקות עד להיווצרות אמולסיה.
5 מכינים קונפי תפוז: מפלטים את התפוזים ובינתיים מחממים חמאה במחבת קטנה על האש הכי נמוכה. מוסיפים בזהירות את הפילטים של התפוז ואת הסוכר החום ומשאירים על האש למשך כ-10 דקות. מוציאים בעדינות את הפילטים לצלחת עם כף מחוררת, בזהירות שלא יתפרקו.
6 חוזרים לבצק: קורצים כדורים במשקל 60 גרם כל כדור. מניחים בתבנית או קופסה עם שמן. מכסים בניילון נצמד ונותנים לכדורים לנוח בשמן למשך חצי שעה.
משמנה. המתכון של אבישג ממאסטר שף | וידאו AVI:
מאסטר שף
7 משמנים משטח עבודה ופותחים כדור בצק בעזרת הידיים עד לקבלת עלה דק עד שקוף. מורחים את הבצק בחמאת תפוז ומניחים במרכזו לאורכו את המילוי - קונפי תפוז ועלי זוטא לבנה.
8 מקפלים את הבצק לאורך מצד ימין ואז מצד שמאל. את החלק התחתון והעליון מקפלים לאמצע עד לקבלת ריבוע. הופכים את הבצק ומניחים בתבנית.
9 לאחר שקיפלנו את כל ריבועי הבצק, מחממים מחבת או סיר רחב. משטחים מעט את המשמנה עם האצבעות ומניחים בפנים. לוחצים עם תרווד כדי שהמשמנה שלא תתנפח ומטגנים 4 דקות מכל צד עד להזהבה.
10 מניחים על רשת צינון ומוזגים מעט סירופ תפוז מלמעלה. מגישים עם קליפת תפוז מגוררת ועלי זוטא לבנה.
התוכנית הבאה של "מאסטר שף" תשודר בערוץ 12 בשבת אחרי החדשות (21:30).