1 מערבבים את חומרי הבצק יחד עד לקבלת בלילה שהיא כמעט נוזלית. מניחים לתפיחה שלך שעה.
2 במחבת פנקייקים חמה שופכים מעט מהבלילה. כאשר נוצרות בועות אוויר על החלק העליון מחכים שהבצק יתייבש מלמעלה ויקבל צבע מלמטה. מניחים את עיגולי הבצק על מגבת ומכסים אותם במגבת נוספת.
3 סירופ הלימון: מכניסים את כל מרכיבי הסירופ לסיר ומרתיחים במשך 10 דקות. מעבירים למקרר שיתקרר.
4 מכינים את המילויים: מערבבים את כל מרכיבי המילויים בקערות נפרדות ומניחים בצד.
5 הכנת הקטאייף המטוגן: לוקחים עיגול בצק מאלה שטיגנו קודם, ממלאים אותו במילוי המשמשים וסוגרים לצורת חצי עיגול. מטגנים משני הצדדים עם שמן ו/או חמאה, עד להזהבה ומכניסים ישירות לתוך סירופ הלימון הקר למשך דקה. מוציאים ומסננים.
6 להכנת הקטאייף הלא מטוגן: לוקחים עיגול בצק מאלה שטיגנו קודם, מקפלים לחצי עיגול, סוגרים רק מקצה אחד (כדי לקבל צורת קונוס) וממלאים בתערובת הגבינה.
7 מניחים בצלחת את 2 סוגי הקטאייף, מזרזפים מעל דבש ומפזרים פיסטוקים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!