להכנת הרוסט:
1 משרים את נתח הסינטה בקערה עם שמן זית ,גבעול טימין וגבעול רוזמרין למשך חצי שעה.
2. לאחר מכן צורבים את הנתח על מחבת חמה מכל הצדדים ונותנים לו לנוח כמה דקות.
3. מתבלים את הנתח במלח ופלפל ומורחים היטב בחרדל מכל הכיוונים
4. צולים בתנור שחומם מראש ל250 מעלות 8 דקות בדיוק.
להכנת הקרם:
1 שמים את כל חומרי הקרם במעבד מזון ומערבלים עד לקבלת קרם חלק ,מתקנים תיבול לפי הטעם.
להכנת הרוטב
1 שמים כוס וחצי יין אדום משובח, שליש כוס סוכר ושליש כוס בצל אדום קצוץ דק בסיר קטן ומצמצמים על אש קטנה שעה וחצי
2. לאחר שעה וחצי מוסיפים כף חמאה מערבבים ומורידים מהאש.
להכנת הסיגר:
1 מטגנים את הבשר במחבת חמה עם מעט שמן זית מלח ופלפל עד שצבעו אחיד ,מורידים מהאש ומסננים מכל הנוזלים.
2. לבשר המסונן מוסיפים את האגוזים ואת הפירות היבשים.
3. מוסיפים כפית סילאן ומערבבים היטב.
4. משמנים עלה אחד של הבצק בשמן זית מפזרים מעט אגוזים קצוצים ומניחים עלה נוסף .
5. בקצה התחתון של העלה מסדרים שורה יפה של מילוי הבשר ומגלגלים תוך כדי הידוק לצורה של סיגר גדול, מיישרים את הקצוות.
6. מורחים את הסיגר בשמן זית ואופים בתנור שחומם ל180 כ-10 דקות עד להזהבה.
7. מעל הסיגר האפוי מטפטפים מעט סילן וטחינה גולמית מפזרים מעט אגוזים קצוצים.
להרכבת המנה:
1 מושחים על צלחת עגולה כף של קרם ארטישוק ירושלמי
2. את נתח הסינטה פורסים לפרוסות דקות (כנגד הסיבים) ומניחים אותן במרכז הצלחת
3. מטפטפים מעל הכל מעט רוטב יין
4. את הסיגר מניחים מעל הסינטה ומזלפים מעל המנה מעט שמן זית