1 מניחים את התרד בסיר בגודל בינוני ומבשלים על אש נמוכה עד שעלי התרד קמלים והסיר נקי מנוזלים – בערך 6-8 דקות. מוסיפים ציר עוף, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שציר העוף מצטמצם לחלוטין, בערך 3 דקות. מוסיפים את השמן ומעבירים לאש בינונית. מבשלים תוך ערבוב מתמיד 30 דקות עד שהתרד הופך לכהה אך לא נשרף. מעבירים למסננת צפופה כדי לנקז את השמן וטוחנים את התרד בבלנדר רגיל או ידני לקבלת קרם.
2 ממיסים חמאה במחבת ומוסיפים את בצלי השאלוט, עלי הגפן והשום הקצוצים. מטגנים עד להזהבה קלה – 3-5 דקות. מוסיפים יין לבן ומצמצמים, מוסיפים ציר עוף ומצמצמים, מוסיפים שמנת מתוקה ומצמצמים עד שנשארת חצי מהכמות, טוחנים את הרוטב ומסננים. מוסיפים את הלציטין ומערבבים היטב.
3 מחממים מחבת עם שמן הזית ומוסיפים את החמאה.
4 ממליחים ומפלפלים את הדג.
5 מניחים את הדג במחבת על צד העור וצולים כחמש דקות על אש בינונית-גבוהה, לאחר מכן הופכים את הדג על צד הבשר למשך 2-3 דקות או עד בישול מלא.
6 הרכבת המנה: מניחים את קרם התרד על צלחת ועליו את הדג, מקציפים בבלנדר ידני את רוטב השמנת ומניחים על הדג. ניתן להוסיף גרידת לימון.