1 מערבבים את הסוכר עם החלמונים.
2 בסיר מחממים את החלב עם מקל וניל. כשהחלב מתחמם מוסיפים חמאת הבוטנים לפי הטעם ומערבבים כל הזמן עד למיזוג.
3 מוסיפים מעט מהחלב החם אל החלמונים והסוכר, מערבבים היטב, ואז מוסיפים את שאר החלב החם בזרימה איטית.
4 מחזירים לסיר. מערבבים כל הזמן על האש כ-5 דק עד שהמסה מתאחדת ומסמיכה. מקררים, מוציאים את מקל הווניל ומכניסים למכונת גלידה.
5 להכנת השוקולד: מרתיחים שמנת בסיר קטן ומוזגים מעל השוקולד. מערבבים עד ליצירת תערובת חלקה ומבריקה.
6 שמים גלידה בקערה, מעל רוטב שוקולד ומעל מפזרים בוטנים קלויים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו לאוכל טוב על ידי המתמודדים.