1 מכינים את קרם שעועית הפאבה: מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים בצל גדול קצוץ עד שהוא הופך למעט שקוף.
2 מוסיפים את האפונה הצהובה ומטגנים קלות. מוסיפים את התבלינים ומערבבים תוך כדי טיגון.
3מוסיפים מים רותחים לגובה של כשתי סנטימטר מעל גובה האפונה ומוסיפים שני חצאי לימון. מביאים לרתיחה.
4 לאחר רתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כשעה-שעה וחצי עד שהאפונה רכה. במידת הצורך מוסיפים מים תוך כדי הבישול.
5 כשהשעועית רכה, מוציאים את הלימון וטוחנים את התבשיל במעבד מוט לקרם חלק.
6 מכינים את הקציצות: מחממים תנור ל-200 מעלות.
7 חוצים חצי מעגבניות השרי וחותכים את הבצל לפרוסות. מניחים בתבנית תנור יחד עם הפלפל החריף כשהוא שלם. מזלפים שמן זית ומלח וצולים בתנור עד שהירקות רכים.
8 כשהירקות מוכנים מעבירים אותם למחבת ומטגנים קלות, מוסיפים עוד עגבניות שרי טריות ומטגנים ביחד את כל הירקות כמה דקות.
9 בקערה, מערבבים את הבשר, בצל מגורד בפומפיה, קמח חומוס טחון, מלח, פלפל, כמון, כורכום ושן שום מגורדת לעיסה אחידה ומניחים לה לעמוד מספר דקות.
10 כשהרוטב העגבניות התבשל מעט , מוסיפים 2 כפות רסק וחצי כוס מים רותחים. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה.
11 מכינים מתערובת הבשר קציצות ומסדרים אותן בתוך הסיר עם הרוטב.
12 מרטיבים כל קציצה קצת מהרוטב ומבשלים כ-40 דקות.
13 מגישים: מסדרים בצלחת את הממרח הפאבה כמו שמגישים חומוס ובאמצע שמים את הקציצות עם הרוטב.