1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים את כל המצרכים לבצק אחיד. ברגע שמתאחד אין צורך ללוש. מרדדים אותו בין 2 דפי אפיה לעובי של 3 מ"מ. שמים במקרר לרבע שעה של מנוחה.
3 מוציאים מהמקרר, חורצים 3 עיגולים בעזרת רינג או כלי בקוטר 12 ס"מ ואופים בתנור 10-12 דקות, עד להזהבה. מוציאים ונותנים לעיגולים להתקרר לטמפרטורת החדר.
4 חורצים מהתפוחים עם כף גלידה 14 כדורים בגודל כדור פינג פונג.
5 בסיר שמים את הסוכר, המים, גרגרי האניס ומקל הווניל. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה עד שכל הסוכר נמס והתקבל סירופ.
6 מוסיפים את כדורי התפוחים. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית 7-10 דקות או עד לריכוך תפוחי העץ. לאחר מכן מנמיכים את האש ומוסיפים את החמאה. מוציאים את הכדורים מהסירופ ומצננים על רשת.
7 לקרם: מקציפים את כל המצרכים (ממרח האגוזים מספק את המתיקות) בעזרת מקציף חשמלי בערך 4 דקות או עד לקבלת קצפת יציבה. מרכיבים על שקית זילוף צנתר משונן, ומכניסים לשק את הקצפת. שומרים במקרר.
8 הרכבת המנה: בוחרים שני עיגולים יפים מבין השלושה, מניחים במרכז כדור תפוח אחד ומסביבו עוד שישה לקבלת צורת פרח. עם שק הזילוף, זולפים על כל תפוח קרם קצפת. שומרים במקרר עד להגשה.
9 על התחתית שנשארה אפשר למרוח ריבה או קצפת ולאכול.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.