>> מתכונים לראש השנה
1 בטטה קונפי: חותכים פרוסה עבה מהבטטה ובעזרת רינג קורצים ממנה עיגול של 8 ס"מ.
2 צורבים את הבטטה משני הצדדים במחבת עם שמן זית, שום, מלח ופלפל לבן, עד שהיא מקבלת צבע יפה.
3 מחממים את הדבש והתימין בסיר 20 דקות.
4 מעבירים את המחבת עם הבטטה לאש קטנה ומתחילים להשקות פעם עם כף מהדבש ופעם עם כף מים, עד שאין עוד דבש בסיר. מבשלים את הבטטה כ-50 דקות, ומדי כמה דקות משקים אותה ברוטב שסביבה.
5 הקציצות: מערבבים את הבשר, החלמון, המלח והצ'ילי.
6 טוחנים בבלנדר את הפיסטוקים, הבזיליקום, הכוסברה, הבצל והנענע לקבלת משחה. מערבבים חצי מכמות המשחה עם הבשר הטחון ואת החצי השני שומרים בצד.
7 שמים בקערה אחת קמח, בשנייה את החלמון המתובל ובשלישית את פירורי הלחם מעורבבים עם המחצית השנייה של משחת העלים.
8 יוצרים קציצות מתערובת הבשר וטובלים בקמח, בחלמון ואז בתערובת פירורי הלחם. מטגנים בשמן עמוק.
9 הסלט: מערבבים את כל המרכיבים.
10 הפסטו: טוחנים את כל המרכיבים למעט הטחינה בבלנדר. מוסיפים את הטחינה ומערבבים.
11 הטוויל: מערבבים היטב את כל המרכיבים ומשטחים שכבה דקה על מחבת מאוד חמה ליצירת טוויל. מניחים בצד לייבוש.
12 צלחות: מניחים במרכז הצלחת את הבטטה קונפי, מסביבה 3 ערימות קטנות של סלט וליד כל אחת קציצה. מזלפים מעט מהפסטו מלמעלה ומניחים את הטוויל על הבטטה.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.