1 במעבד מזון מעבדים קמח, סוכר ומלח. מוסיפים חמאה בפולסים קצרים ומעבדים רק עד שנוצרת תערובת פירורית. מוסיפים חלמון וכף מים ומעבדים מספר שניות עד להיווצרות בצק. במידה והבצק יבש, מוסיפים כף מים ומעבדים בקצרה שוב על לטקסטורת בצק.
2 יוצרים מהבצק כדור, עוטפים היטב בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
3 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 24 ס”מ ובעובי 1/2 ס”מ. מרפדים את תחתית התבנית והשוליים בבצק. מחוררים את התחתית במזלג. משאירים בקירור עד לאפייה.
4 להכנת קרם אגוזי מאליבו: מערבלים חמאה עם אבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים ביצים ומערבלים כ-2 דקות. מוסיפים קמח ואגוזי מאליבו טחונים. מערבלים במהירות בינונית-איטית נמוכה עד שנבלעים בתערובת.
5 יוצקים את הקרם על הבצק ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות עד שהטארט מזהיב, כ-25 דקות.
6 להכנת קצפת צ'ה: מחממים את פירות הצ'ה בסיר עם הסוכר עד להרתחה קל, כ-3 דקות. מצננים ומעבירים במסננת לקבלת מחית. מקציפים את השמנת המתוקה עם 2 שקיות סוכר וניל עד לקבלת קצף יציב. לפני ההגשה מקפלים את מחית הצ'ה לתוך הקצפת.
7 להגשת הטארט- מעטרים את הטארט בפרוסות פיטאיה, מגישים פרוסת טארט עם קצפת צ'ה בצד.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!