1 מבשלים את העדשים עם חצי ליטר של מים ביחד עם 2 כפות סוכר וקורט מלח למשך 40 דקות.
2 מעבירים את תכולת הסיר לקערה וטוחנים עם בלנדר ידני לקבלת קרם. נותנים לקרם להתקרר ומוסיפים את 3 חלמוני הביצים, הקמח, אבקת ההל, מיץ הלימון ואת תמצית הווניל ומערבבים.
3 במקביל מקציפים את החלבונים של הביצה ואת שאר הסוכר (2 כפות) עד לקבלת קצב יציב (4-5 דקות הקצפה עם מקציף חשמלי). מקפלים את הקצף אל תערובת העדשים.
4 משמנים עם חמאה וסוכר את 3 כלים לסופלה. מחלקים את תערובת הסופלה בין הכלים. שמים על תבנית גדולה ומניחים אותה בחלק התחתון של תנור שחומם ל-200 מעלות. אופים 15 דקות, עד שהסופלה התרומם והתייצב.
5 במקביל, אחרי ששמים את העדשים על האש, מכינים את הגלידה: שמים את החלמונים, הסוכר והליקר בקערה, ואותה ממקמים מעל סיר עם מים מבעבעים (הסיר צריך להיות קטן מהיקף הקערה, המים לא צריכים לגעת בתחתיתה). מקציפים היטב את התערובת בערך 5-6 דקות, לקבלת תערובת אוורירית ויציבה שנקראת זביון.מעבירים את הזביון למכונת גלידה, מוסיפים את השמנת המתוקה ומפעילים את המכונה עד שמתקבלת גלידה – בערך חצי שעה.
6 מגישים את הגלידה יחד עם הסופלה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.