1 מתחילים בהכנות מקדימות: מקלפים את החצילים, פורסים לפרוסות ומטגנים אותם. את הכרובית חותכים לפרחים ומטגנים (או אופים בתנור). את הבצל פורסים לפרוסות דקות, ואת הלימון הפרסי מפוררים ומסירים את הגרעינים.
2 מבשלים את האורז עם המים, מלח וכורכום עד שאין יותר נוזלים (האורז צריך להיות יבש, אבל לא מבושל עד הסוף)
3 מחממים בסיר 5-6 כפות שמן. מניחים גם את פרוסות הבצל, כך שיכסו את כל תחתית הסיר. מעל – מניחים את החצילים המטוגנים, פרחי הכרובים ומעל הכל את האורז. חשוב: בין שכבה לשכבה מתבלים במלח, קארי, קינמון ולימון פרסי.
4 מבשלים על להבה גבוהה 5 דקות, ואז מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-30 דקות נוספות.
* אפשר להוסיף מעל שכבת הבצל גם צלעות טלה, אבל עדיף בלי.
* תיזהרו לא לעשות את הטעות שאני עשיתי בתכנית: חשוב להנמיך את הלהבה אחרי 5 דקות של בישול, ולבשל 30 דקות נוספות על להבה נמוכה.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!