1 בסיר קטן מבשלים את הערמונים עם השמנת והחלב כ-20 דקות על אש קטנה. שימו לב - לא להרתיח. מדי פעם מערבבים למניעת היווצרות קרום.
2 בסיר קטן אחר מבשלים את שני חצאי האגס יחד עם שני סוגי היין, חומץ, סוכר, אניס, קינמון והל. מדי פעם הופכים את האגס ומנערים את הסיר כך שהנוזלים יכסו את האגס. אחרי כ-20 דקות מוציאים את האגס וממשיכים לצמצם את הנוזלים עד קבלת נוזל סמיך ומרוכז בטעמים.
3 חורצים את שכבת השומן של חזה האווז (נזהרים שלא להגיע לבשר), ממליחים ומפלפלים ומניחים על מחבת קרה עם השומן כלפי מטה. מניחים על להבה בינונית, אחת לכמה דקות מנקזים את השומן שנמס מהחזה (מומלץ לשמור בצנצנת במקרר לשימוש בתבשילים אחרים). לאחר 15-20 דקות מגבירים את האש ומטגנים עד שמתקבל שומן זהוב וקריספי. הופכים את החזה ומטגנים במשך 4 דקות את הצד השני. מוציאים מהמחבת ומניחים ל-5 דקות מנוחה בצד. שימו לב, לא לפרוס את החזה ללא מנוחה.
4 טוחנים במעבד מזון את הערמונים עם השמנת, החלב וקורט מלח, עד לקבלת מרקם חלק.
5 פורסים את חזה האווז לפרוסות בעובי ס"מ.
6 מורחים שכבה דקה של קרם ערמונים ומניחים את פרוסות האווז מעל. בצד הצלחת מניחים את שני חצאי האגס ושופכים מעט מהרוטב המרוכז מעל. ניתן לשפוך פס דקיק של הרוטב על חזה האווז. מפזרים מעט מאוד גבישי מלח על החזה ומגישים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.