1 מרדדים מעט את הבצק ואופים בתנור 20-30 דקות בחום של 180 מעלות, עד שמשחים. מצננים היטב ומפוררים לחתיכות גסות.
2 בקערה מערבבים את כל הגבינות יחד עם עשבי התיבול והתבלינים ומכניסים למקרר.
3 לשריפת קליפת החציל, מקלפים בעזרת סכין את החציל ובעזרת ברנר או בתנור בטמפרטורה מקסימלית ממש שורפים את קליפת החציל. כשהקליפה מעושנת מספיק (היא תהיה שחורה ושברירית) מניחים בצד ונותנים להתקרר. קוצצים את הקליפה דק ומערבבים עם כל האגוזים.
4 בכלי הגשה (אישיים או תבנית מרובעת) מניחים שכבת פירורי בצק, עליה קרם גבינה, שוב שכבת פירורי בצק ושוב קרם גבינה - כך, עד שמסתיימים החומרים. מסיימים בשכבת פירורי אגוזים וחציל ומגישים בטמפרטורת החדר.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.