1 קולים חציל על אש גלויה או בתנור עד שקליפתו משחירה מכל הכיוונים והוא התרכך לחלוטין. כשהחציל מוכן מקלפים אותו בזהירות ומעבירים את בשר החציל למסננת כדי להיפטר מנוזלים עודפים.
2 כשהחציל התקרר מעבירים אותו לקערה, מוסיפים את הפטה, הפלפל החריף, הצנובר, פטרוזיליה, מלח ופלפל, ומערבבים היטב (לחציל צריך להיות מרקם גס במתקבל בזכות הערבוב). טועמים - המילוי צריך להיות מתובל וטעים בפני עצמו.
3 קולפים את העגבניות וטוחנים היטב בבלנדר, לפחות 5 דקות, עד ששמתקבל שייק עגבניות חלק בצבע בהיר.
4 על מחבת מחממים שמן זית עם שום ושופכים פנימה את העגבניות הטחונות. מערבבים ומוסיפים מלח ומיץ לימון. טועמים, רצוי שיהיה טעם מעט חמוץ. מוסיפים חמאה רכה ותוך כדי ערבוב קל ממיסים את החמאה לתוך הקרם עד שנוצרת תערובת אחידה וקרמית. טועמים לשיפור טעמים.
5 לדג: שמים שמן זית ומלח על הדגים. שמים את המילוי בין שני הפילטים (כמו סנדוויץ'). מחממים מחבת עבה ושמים שמן זית. מניחים בזהירות את סנדוויץ' הדג (עור למטה) על המחבת לצריבה חזקה כדי שהעור יהיה קריספי. אחרי שתי דקות בזהירות הופכים ל-2 דקות נוספות, כדי שהעור של הדג השני יהיה קריספי גם הוא.
6 עבירים לתנור שחומם ל-170 מעלות ל-5-7 דקות, עד שהדגים מבושלים לחלוטין וצבע בשרם נהיה לבן.
7 בזמן שהדג בתנור: מחממים שמן לטיגון עמוק, מקמחים היטב את רצועות הזוקיני ומטגנים ב-2 נגלות עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג ומתבלים במעט מלח.
8 להגשה: מניחים מקרם העגבניות על הצלחת, במרכז שמים את הדג ומעליו רצועות זוקיני. מגישים מיד.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.