1 מכינים סירופ סוכר: שמים את הסוכר והמים בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה עד שהסוכר נמס. מערבבים פנימה צרור בזיליקום ומבשלים כ-5 דקות, מקררים על מי קרח.
2 טוחנים אגסים, מלון ומיץ לימון בבלנדר. מוסיפים את מי הסוכר עם הבזיליקום וטוחנים עד מרקם חלק.
3 שופכים הכל לתבנית פיירקס ומעבירים למקפיא. כל 10 דקות מערבבים עם מזלג כדי ליצור ברד (לוקח בערך שעה) ומגישים כשמוכן.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.