1 בסיר בינוני מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל, הפלפלים, השום והאווז ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים את השעועית השחורה והלבנה ומערבבים, מוסיפים את הבירה ואת משחת העגבניות, ממליחים ומצמצמים. לסיום מקשטים בכוסברה.
2 העוף: בקערה שטוחה מכינים את המשרה. פותחים את העוף בצורת פרפר ומשרים במשך 1/2 שעה לפחות. מוציאים ומסדרים בתבנית. מחממים תנור ל-250 מעלות, מכניסים את העוף למשך 10 דקות עד להשחמה. מורידים ל-180 מעלות ומשאירים בתנור עוד 45 דקות. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים