ברבוניות מטוגנות וסלט אביבי על מצע קרם שקדים ולחםהמתכון המנצח בגמר הגדול של מאסטר שף, שהביא לנוף את הניצחון. ברבוניות קרם שקדים בסגנון חומוס וסלט עונתי נפלא של ירוקים |
המצרכים (1 מנות):לקרם השקדים:
לסלט:
לברבוניות:
אופן ההכנה:1 משרים את הלחם במים כשתי דקות ושמים את השקדים והשום במעבד המזון. טוחנים, סוחטים את הלחם ומוסיפים פנימה. 2 מוסיפים שמן זית ומיץ לימון בהדרגה, ממליחים מפלפלים ומתבלים בגרדת לימון. 3 חותכים את השומר ואת השקדים הירוקים במנדולינה (או דק דק בסכין). מוסיפים את העלים של שומר הבר, פלפל ירוק חריף פרוס דק ועלי גפן חמוצים קצוצים. מתבלים בשמן זית מיץ לימון ומלח. 4 בשלב הבא מוציאים את האידרה של הברבוניות ובודקים שאין בתוכם עצמות. ממליחים. 5 שמים מעט גרדת לימון בפנים ומלח, מקמחים את הדגים ומטגנים בשמן העמוק. 6 להגשת המנה, מורחים את השקדים (כמו חומוס) על צלחת ושמים במרכז גבעה של סלט השומר והשקדים. מניחים את הברבוניות מעל וסוחטים מעל מעט עגבניות. מזלפים מעל כל המנה שמן זית מפזרים גרדת לימון ומגישים. >> לכל המתכונים מהעונה |