>> מתכונים לראש השנה
1 מחממים תנור ל-160 מעלות.
2 מקציפים את החלבונים.
3 בקערה נפרדת טורפים את החלמונים והסוכר עד לקבלת קצף תפוח, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים.
4 מקפלים את תערובת החלמונים לתוך החלבונים המוקצפים.
5 משטחים את התערובת לשכבה אחידה על תבנית עם נייר אפייה משומן ואופים 12-15 דקות.
6 קרם פטיסייר: מחממים בסיר את החלב, הסוכר והגרגירים ממקל הווניל, מגיעים לסף רתיחה ומסירים מהאש.
7 מערבבים בקערה חלמונים וקמח וטורפים קצת לקבלת קצף בהיר. מעבירים חצי כוס מהחלב החם לתערובת החלמונים ומערבבים (לצורך השוואת טמפרטורות).
8 שופכים בבת אחת את תערובת החלמונים בחזרה לסיר עם החלב ומערבבים על אש בינונית עד להסמכה של הקרם (כשתי דקות). מסירים מהאש, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתייצבות.
9 ריבה: חותכים תותים לרבעים ומערבבים בסיר עם מיץ מלימון אחד, מים, סוכר ורום. מבשלים על אש קטנה כ-25 דקות, עד להיווצרות ריבה.
10 טוויל פקאן: טוחנים את הפקאן לאבקה ומערבבים עם יתר המרכיבים לקבלת עיסה דביקה. משטחים את העיסה לעובי הרצוי בין שני ניירות אפייה, מסירים את נייר האפייה העליון ואופים כ-10 דקות. מצננים מעט וקורצים עיגול בקוטר 8 ס"מ.
11 מרדדים מרציפן בין שני ניירות אפייה לעובי של כ-3 מ"מ וקורצים לקוטר של 8 ס"מ. פורסים את התותים הטריים דק מאוד.
12 מרכיבים את העוגה: קורצים מהטורט עיגול של 10 ס"מ ומניחים בתחתית של רינג יחסית גבוה. מרטיבים בליקר קסיס. מורחים מעט ריבת תות ומסדרים תותים טריים, שכבה של מרציפן, קרם פטיסייר ועוד שכבה של טורט. מרטיבים שוב עם ליקר קסיס, מורחים ריבה, מניחים טוויל פקאן ומסדרים תותים טריים וקרם פטיסייר. מסיימים בשכבה שלישית של טורט ואבקת סוכר.
13 מכניסים למקפיא לחצי שעה להתייצבות, ורק לפני ההגשה מוציאים את הרינג.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.