1 להכנת הדג: בקערה, מערבבים את כל המרכיבים פרט לדג. את הדגים מנקים מהעור, וחותכים לנתחים בגודל הרצוי (אפשר להשאיר גם שלם). מוסיפים לרוטב השמנת, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. שומרים בקירור עד ההגשה. טיפ- מומלץ להכין את המנה יום לפני ההגשה כיוון שהטעמים מתפתחים והמנה טעימה יותר למחרת הכנתה.
2 להכנת הפירה: קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים במי מלח עד להתרככותם.
3 בסיר מטגנים את הבצל בשמן זית, 50 גרם חמאה ומלח. מוסיפים את קוביות תפוחי העץ והארטישוק הירושלמי. ממשיכים לטגן על אש קטנה הרבה זמן עד להתרככות ושקיפות הבצל ללא הזהבה של המרכיבים.
4 את תפוחי האדמה שהתרככו מסננים מהמים ומועכים בעזרת מועך תפוחי אדמה. מוסיפים את החמאה הנותרת ומתבלים באגוז מוסקט.
5 את תערובת הבצל מעבירים לבלנדר וטוחנים למחית חלקה. מוסיפים את המחית לתפוחי האדמה, מוסיפים חלב לפי רמת הסמיכות הרצויה מערבבים בעזרת כף עץ, טועמים ומתקנים תיבול. שומרים חם עד ההגשה.
6 הגשת המנה: בצלחת הגשה מניחים מהפירה החם יוצרים גומה במרכז ומניחים את הדגים ברוטב. מעטרים בפרוסות אלכסוניות קצוצות של בצל ירוק.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!