וונטון במרק אסייתימנה אסייתית של יונתן רושפלד: מרק בנוסח סיני עם כיסונים במילוי בשר ופטריות בג'ינג'ר |
המצרכים (4 מנות):
למילוי:
למרק:
אופן ההכנה:1 מכינים בצק פסטה (מהמתכון הזה). 2 מרדדים את בצק הפסטה לעלים דקים מאוד. חותכים למלבנים בגודל של 10 ס"מ על 6 ס"מ על משטח מקומח. סה"כ 12 מלבנים (3 לאדם). 3 מניחים את הבצק על המשטח המקומח ואת השוליים העליונים מברישים עם הביצה הטרופה. 4 מעבדים את כל חומרי המילוי במעבד מזון עם להב מתכת עד שנוצרת משחה חלקה. מחלקים את המשחה ל-12 כדורים, מניחים על כל עלה, סוגרים רק את השליש התחתון (השליש העליון הוא בצק ללא מילוי) ומהדקים. מניחים בתבנית - אפשר להכין מראש כמה שעות ולאחסן בקירור. 5 מכינים את המרק: מרתיחים את המים, הג'ינג'ר, רוטב הסויה, הלמון גראס, השום, הבצל והעצמות רבע שעה. מוסיפים פטריות שיטאקה, בזיליקום, סוכר ומיץ לימון ונותנים עוד כמה דקות. כשהמרק מוכן, מכניסים את הוונטון ל-5 דקות ומגישים. * אפשר לעשות את המתכון עם עוף במקום פילה בקר. * למי שאוהב חריף, אפשר להוסיף פלפל חריף טרי חתוך לטבעות דקות. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |