1 מחממים תנור ל-150 מעלות.
2 מנקים את השוקיים ומטגנים בסיר עד הזהבה. מטגנים גם את תפוחי האדמה, הפטריות, בצלי השאלוט ושיני השום.
3 מוסיפים את סיידר התפוחים המוגז, רוטב התאנה המפולפלת וליקר הדובדבנים.
4 מוסיפים את כל עשבי התיבול ואת השזיפים המיובשים, מתבלים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
5 מעבירים לתבנית, מכסים ומכניסים לתנור לשעה. מרוקנים את הנוזלים לסיר ומחזירים את התבנית לתנור ללא כיסוי.
6 מצמצמים את הרוטב על אש גבוהה ומאזנים טעמים.
7 מוזגים את הרוטב חזרה לתבנית ומגישים עם אורז.
* כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.