1 מפלטים את הדגים. מבשלים את האדרה והראש במים רותחים עם מלח. מגלחים את קלחי התירס ומוסיפים את הקלחים העירומים למים.
2 שוטפים את המולים ומנקים משערות. מרתיחים סיר נוסף עם מים ומבשלים בו את המולים עד שהם נפתחים.
3 מוציאים את המולים ומכניסים במקומם את השרימפס (שלמים). בינתיים מנקים את הקלמרי כך שיישארו רק ראשים וגוף.
4 בסיר נוסף מבשלים את הבטטה, הקישוא והדלעת. מסננים וטוחנים.
5 מכינים סלסה: מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים 3 שיני שום, בצלים, עגבניות מקולפות וצ'יפוטלה לפי מידת החריפות הרצויה. מתבלים במלח, הרבה פלפל לבן וקורט של פלפל שחור ופפריקה חריפה.
6 כשהסלסה מוכנה מוציאים את האדרות וקלחי התירס מהסיר הרותח ומכניסים במקומם את גרעיני התירס, הסלסה והירקות הטחונים.
7 מוסיפים גם את הקלמרי, אחרי 5 דקות את המולים ואחרי עוד 5 דקות את השרימפס.
8 מוודאים שאין בפילטים של הלברק עצמות, חותכים אותם לחתיכות גדולות (משאירים את העור) ומוסיפים למרק. קושרים חצי צרור כוסברה בתוך עצמו ומוסיפים גם.
9 מבשלים מקסימום 17 דקות.
10 טועמים ומוסיפים מלח, פלפל ומיץ ליים לפי הטעם.
11 מגישים עם בצל סגול קצוץ, כוסברה טרייה ופלח לימון.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.