1 הצלעות: משרים את הפירות היבשים במים חמים.
2 צורבים את הצלעות בסיר שטוח עד הזהבה משני הצדדים (ללא שמן). מוציאים ושומרים בצד. בשומן שנוצר בסיר מטגנים את השאלוט (אם צריך, מוסיפים שמן זית). מוסיפים מעט מים ומתבלים במלח, פלפל, כמון, פפריקה מתוקה, ראס אל חנות, מקל קינמון וסילאן.
3 מסננים את הפירות היבשים ומוסיפים אותם ואת הצלעות לסיר. מוסיפים עוד מעט סילאן ומים במידת הצורך עד לכיסוי.
4 הקוסקוס: שמים את הסולת בקערה גדולה ולידה מניחים קערה עם מים פושרים. בקערה שלישית מערבבים בהדרגה סולת עם מים ליצירת גרגירי קוסקוס. את הגרגירים מעבירים למסננת שתתיישב על הסיר עם התבשיל.
5 מניחים את המסננת על הסיר, יוצרים חור במרכז, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 45 דקות.
6 מכבים את האש ומעבירים את הקוסקוס בנפה מיוחד לקערה.
7 מוסיפים לקוסקוס שמן רגיל, מלח, פלפל וכמה כפות מנוזלי הבישול של הכבש.
8 מחזירים את הסולת למסננת לבישול נוסף תחת מים, של עוד כ-45 דקות.
9 הבצלים הממולאים: חורצים חריץ אחד בצד של הבצלים, מכניסים לקערה עם מים ומבשלים במיקרו 20 דקות, לריכוך.
10 מערבבים בקערה את האורז עם הבצל הירוק, הסלרי, השום, 2 מעגבניות השרי הקצוצות, מלח, פלפל, קצת שמן ומלח לימון.
11 מפרידים את הבצלים לעלים וממלאים כל עלה בכף מהמילוי. מגלגלים ומסדרים צפוף בשכבה אחת בסיר טפלון שטוח.
12 מזלפים שמן, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את שאר העגבניות הקצוצות ואת מיץ הלימון. מוסיפים מים עד שתי אצבעות מעל לגובה הבצלים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה, עד שהנוזל מצטמצם. לא מפחדים שהתחתית תיחכך, זה אפילו מומלץ.
13 לפני ההגשה מניחים את סיר הכבש פתוח בתנור, להשחמה.
14 מגישים את הקוסקוס ומעליו את תבשיל הכבש והבצלים הממולאים.