1 מערבבים את הבצל, השום, החרדל והפלפל ומעסים את הבשר בתערובת שהתקבלה. משרים לפחות לשעתיים.
2 מחממים סיר עמוק עם שמן (אם משתמשים במחבת הטיגון עלול להשפריץ וללכלך מאוד). כאשר השמן חם מאוד גורפים את תערובת החרדל מהבשר (ולא זורקים) ומטגנים את הבשר מכל צדדיו עד השחמה. זה לוקח בין 15 ל-20 דקות לקילו בשר בשביל מידת עשייה של מדיום. מניחים הבשר על צלחת, מכסים בנייר כסף ומחכים לפחות 10 דקות לפני שפורסים אותו.
3 אל תוך הסיר בו טיגנו את הבשר מוסיפים את משרה החרדל שהורדנו מהבשר, יחד עם חצי כוס מים, ומבשלים כ-5 דקות עד שהרוטב מסמיך – אותו מגישים יחד עם הבשר הפרוס.
4 מכינים גראטן: מנקים ומבשלים עם מעט מים את התרד – כ-2 דקות אחרי רתיחה. מעבירים את התרד למים קרים מאוד (כדי לשמור על הצבע שלו), מסננים היטב את כל המים (אפשר לסחוט אותם, אם צריך) וחותכים דק.
5 מערבבים את כל מצרכי הגראטן (חוץ מגבינת הפרמזן), טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לכלי חסין חום לתנור – אפשר לשפוך פנימה כמו שזה, ואפשר גם לסדר את הבטטה, תפוחי האדמה והתרד בשכבות. מפזרים מעל את הפרמזן.
6 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, ל-10 דקות. אחרי 10 דקות מנמיכים את החום ל-170 ואופים שעה.
7 סלט החסה: מערבבים את כל מרכיבים הסלט היטב, ויוצקים על החסה. אפשר להוסיף גם כל ירק אחר שאוהבים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!