1 להכנת המרנג: בסיר קטן מחממים מים ו-215 גרם סוכר ל-125 מעלות צלזיוס. במקביל מקציפים את חלבוני הביצה במיקסר עד ליצירת קצף יציב ורך. עם הגעת הסוכר לטמפרטורה של 125 מעלות מגבירים את מהירות ההקצפה ומוזגים את הסירופ על דופן קערת המיקסר. עוצרים את ההקצפה כשהסירופ התערבב בקצף ודופן הקערה חמימה (סימן שהקצף כולו בטמפרטורה שווה).
2 בקערת מיקסר מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ללא הוספת סוכר.
3 בקערה נפרדת פותחים את גבינת המסקרפונה באמצעות לקקן עד לקבלת מחית חלקה, ללא גושים ונוחה לעבודה.
4 מקפלים מרנג איטלקי לתוך גבינת המסקרפונה עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים את השמנת המוקצפת עד לקבלת תערובת במרקם אחיד. מחלקים את התערובת לשניים ומוסיפים למחצית את תמצית הקפה. מערבבים היטב.
5 הרכבת המנה: בקערה מערבבים 100 גרם חלב עם מנת אספרסו ומטבילים את הבישקוטי. מסדרים בכוס הגשה את הטירמיסו בשכבות שימלאו את הכוס – שכבת קרם קפה, מעליה שכבת בישקוטי ושכבת קרם לבן מלמעלה.
6 מזלפים נוטלה מלמעלה (אפשר להמיר באבקת קקאו) ומכניסים לקירור עד להתייצבות, במידת הצורך ניתן גם להכניס למקפיא.