1 מבשלים את האורז חצי בישול.
2 במחבת מטגנים בצל, שום, בשר טחון, מלח, פלפל וצנוברים ומוסיפים את האורז החצי מבושל.
3 חותכים לפלפלים את החלק העליון וממלאים אותם את תערובת הבשר והאורז.
4 בסיר שטוח מטגנים את רצועות הבצל, השום והגמבות. מוסיפים רסק עגבניות, ועגבניות מרוסקות. מוסיפים מעט מים חמים ומתבלים בכמון, מלח , פלפל וסוכר ומביאים לרתיחה.
5 מסדרים את הפלפלים הממולאים בתוך הסיר ומבשלים על אש גדולה כ-45 דקות או על אש נמוכה במשך שעה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.