מרק קובה סלקלמרות שעל הנייר נדמה שכדי להכין קובה סלק מוצלח נדרשת מיומנות בת שנים רבות, עם קצת תושייה מעולם הכדרור אפשר להגיע לתוצאה טעימה במיוחד
שלומי אלדר
| מאסטר שף VIP
| פורסם 02/02/15 16:57
צילום: קשת, מאסטר שף VIP
|
המצרכים :לקובה:
למרק:
אופן ההכנה:1 הקובה: בקערה שמים את הסולת, השמן, המלח, הבורגול ומעט מים. מערבבים עד שנוצרת עיסה רטובה. במידת הצורך, מוסיפים עוד מים. נותנים לעיסה לנוח כ-20 דקות. 2 המרק: פורסים את הבצל לפרוסות, מכניסים לסיר ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את השום ומזהיבים. מוסיפים את השר וצורבים עד שנאטם מכל הצדדים. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מקפים, מוסיפים את יתר המרכיבים ומשאירים על אש בינונית. 3 המילוי: בקערה מערבבים את הבשר, הפטרוזיליה והתבלינים. כשעיסת הקובה מוכנה לעבודה, יוצרים ממנה כדור, לוחצים עד שנוצרת גומה. שמים מתוכה מהמילוי, סוגרים ומעגלים עד שנוצר עיגול קטן. מכניסים לפריזר למכת קור של רבע שעה. מוציאי, זורקים למרק ונותנים להכל להתבשל יחד 20 דקות עד חצי שעה. 4 ההגשה: מגישים לצד אורז לבן. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים
>> קובה סלק מתוך הספר "עשתידכ">> קובה סלק ודלעת |