1 השקדים: מבשלים את השקדים במים עם כל שאר המרכיבים כ-30 דקות. מנקים שאריות קרום וחותכים לגודל ביס.
2 התבשיל: מביאים לרתיחה בסיר את הפלפלים, הכמון, העגבניות הקצוצות, העגבנייה המרוסקת, הכוסברה, שיני השום השלמות והקצוצות, מלח ופלפל לפי הטעם ושמן זית. מבשלים על אש נמוכה עד ריכוך.
3 מוסיפים את גרגירי החומוס ומים (אם התבשיל סמיך מדי), ומבשלים כ-20 דקות.
4 מערבבים בקערה שמן, שן שום כתושה, פפריקה מתוקה ומעושנת וכורכום. טובלים את השקדים, מוסיפים לתבשיל ושופכים את השמן מעל.
5 מבשלים עוד כ-10 דקות למיזוג טעמים, ומוסיפים את הלימון הכבוש ועוד מעט כוסברה.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.