1 מבשלים את העוף בסיר גדול עם מים, בצל שלם, פלפל אדום שלם, חצי פלפל ירוק, פלפל אנגלי, ראש סלרי קטן, כוסברת ופטרוזיליה - עד שהוא רך. מוציאים את העוף, מפרקים אותו בעזרת שני מזלגות לרצועות סיביות וארוכות (כמו חוטים עבים). לא נפטרים ממי הבישול (ציר עוף), מסננים אותם ושומרים.
2 במחבת מטגנים 2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות עד שהם הופכים שקופים. מוסיפים שום קצוץ, פלפל אדום חתוך לרצועות, חצי פלפל ירוק חתוך לרצועות, כרשה, בצל ירוק ועגבניות. מטגנים עד שהירקות רכים ומקבלים צבע צהוב-חום.
3 מוסיפים את העוף המפורק, מלח, פלפל, פפריקה, כמון, פפריקה מעושנת (או טבסקו), רוטב ווסטרשייר וספל ממי בישול העוף (ציר). מבשלים 10 דקות.
4 מכינים את השעועית: שוטפים ומשרים את השעועית לפחות 3 שעות, או שעה אחת עם כף סודה לשתייה. שוטפים היטב ומבשלים בסיר לחץ שעה, או על האש שעתיים, עם הבצל הקטן השלם, חצי פלפל אדום וכרבע פלפל ירוק עד שכמעט רך. מוציאים את הירקות.
5 במחבת מטגנים במעט שמן את הבצל הגדול חתוך לקוביות עם שן שום קצוצה, עד שהבצל משחים. מוסיפים את השעועית למחבת ומבשלים עד שהיא מתרככת. כשהשעועית רכה מוסיפים מלח, פלפל, כמון לפי הטעם, מעט סוכר וכוסברה. מבשלים עוד כמה דקות.
6 ארפה (פיתה מקמח תירס): מערביים את המים אם כפית מלח וכף שמן ומוסיפים לאט חצי חבילה של קמח תירס (HARINA PAN, הנמכרת בשוק הכרמל בחנות הקולומביאנית). לשים עד להתגבשות בצק רך ונותנים לבצק לנוח חמש דקות.
7 לשים\מערבבים טוב עם הידיים עד שתתקבל מסה לא קשה וחשוב שתהיה חלקה, ללא גושים. לוקחים חתיכה מהבצק, יוצרים עיגול בגודל כדור טניס ומשטחים לעובי של כ-1 ס"מ.
8 מחממים מחבת עם קצת שמן, מניחים את הארפה עד שהיא מקבלת קראנץ' מצד אחד. הופכים לצד השני ומטגנים עד שהיא מקבלת קראנץ' גם מהצד השני. מעבירים את הארפה לתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות, ל-10 דקות, עד שהבצק מתנפח.
9 לוקחים את הארפה ועושים חתך מהחלק העליון, אם רוצים אפשר להוציא קצת מהבצק הפנימי, וממלאים אותה; קודם עם קצת מהעוף, ומעליו מוסיפים מהשעועית. מגישים עם בצל ירוק.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!