1 מכינים את הבצק: שמים את כל המצרכים לבצק בקערה מיקסר עם וו לישה. מפעילים במהירות נמוכה 2 דקות עד שמתאחד, ואז לשים במהירות גבוהה 5 דקות נוספות. נותנים לו לנוח כ-3 שעות בקירור, עטוף בשקית ניילון, שבמהלכן מוציאים אותו ללישה קצרה כל שעה.
2 מחלקים את הבצק המוכן לשני כדורים. פותחים כל כדור על ידי רידוד קצר וחותכים אותו ל-3-4 חלקים (תלוי בגודל שאתם רוצים). מתחילים לרדד במכונת פסטה לפי השלבים-2,4,6. חתכים את הבצק לריבועים אחידים.
3 מכינים את המלית: מערבבים היטב, בעזרת היד בלבד(!) את כל החומרים הקצוצים, השמן והתבלינים.
4 ממלאים וסוגרים כל ריבוע בצק. שמים על סיר אידוי מרוח בשמן. מברישים את הכיסונים בשמן, ונותנים להם להתאדות מעל רתיחה גבוהה כ-40 דקות.
5 לסחוג: טוחנים את כל המרכיבים לסחוג לממרח במעבד מזון.
6 לעגבניות: מערבבים את העגבניות המגוררות עם סוכר, חומץ, מלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים פנימה גם כפית מהסחוג.
7 3 דקות לפני ההגשה פותחים מכסה, מפזרים שתי כפות מים מעל הכיסונים וסוגרים שוב. מגישים עם סחוג ירוק ועגבניות מגורדות.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.