1 בסיר קטן על חום נמוך מחממים את השמנת המתוקה עם האנשובי ל-20 דקות תוך כדי ערבוב עד שהאנשובי מתפרק.
2 מעבירים את מרכיבי רוטב הצלפים (חוץ מהשמן) למעבד מזון וטוחנים היטב. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה. הרוטב מלוח מאוד, אבל זה בסדר – אחר כך מערבבים אותו עם האורז שיאזן את המליחות.
3 חותכים את הסלמון לקוביות קטנות. מורחים כף מהרוטב על הקוביות ומניחים אותן על נייר פרגמנט ל-10 דקות. מעבירים לתנור שחומם ל-180 מעלות ל-5 דקות בלבד. הסלמון צריך להיות על גבול המוכן.
4 מכינים את האורז בסיר עם 2.5 כוסות מים ומבשלים עם מכסה סגור עד שהמים כמעט נעלמים והאורז מוכן.
5 מוסיפים את קרם האנשובי לאורז ומערבבים. מכסים וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 10 דקות.
6 אחרי שהאורז מוכן, מוסיפים אליו את הסלמון ואת הרוטב הירוק, מערבבים היטב ומגישים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.