אורז עם סלמון, צלפים, שמיר ופטרוזיליהאו כמו שאנחנו קוראים למנה הזאת: הפיתוי של אייל שני. רוטב צלפים עם טעם דומיננטי שמצטרף לקוביות סלמון עדינות, וקרם אנשובי שחיבים לאמץ ומתבשל יחד עם אורז, כל אלה ביחד מרכיבים מנה מקורית, מפתיעה ומצויינת
אייל גרש
| מאסטר שף
| פורסם 17/06/15 11:34
![]()
צילום: מתוך מאסטר שף, שידורי קשת
|
המצרכים :
לקרם אנשובי:
לרוטב צלפים:
אופן ההכנה:1 בסיר קטן על חום נמוך מחממים את השמנת המתוקה עם האנשובי ל-20 דקות תוך כדי ערבוב עד שהאנשובי מתפרק. 2 מעבירים את מרכיבי רוטב הצלפים (חוץ מהשמן) למעבד מזון וטוחנים היטב. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה. הרוטב מלוח מאוד, אבל זה בסדר – אחר כך מערבבים אותו עם האורז שיאזן את המליחות. 3 חותכים את הסלמון לקוביות קטנות. מורחים כף מהרוטב על הקוביות ומניחים אותן על נייר פרגמנט ל-10 דקות. מעבירים לתנור שחומם ל-180 מעלות ל-5 דקות בלבד. הסלמון צריך להיות על גבול המוכן. 4 מכינים את האורז בסיר עם 2.5 כוסות מים ומבשלים עם מכסה סגור עד שהמים כמעט נעלמים והאורז מוכן. 5 מוסיפים את קרם האנשובי לאורז ומערבבים. מכסים וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 10 דקות. 6 אחרי שהאורז מוכן, מוסיפים אליו את הסלמון ואת הרוטב הירוק, מערבבים היטב ומגישים. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |