1 מערבבים כל החומרים היבשים ללחם בקערה. מוסיפים ביצה, שמן ומים בזילוף.
2 לשים במשך 10 דקות בערך, ומתפיחים עד להכפלת נפח.
3 לקראת סוף ההתפחה, אופים את הדג כשבע דקות (זהירות שלא יתייבש).
4 מרדדים את הבצק לעלה בגודל המתאים לעטיפת הדג.
5 מניחים את הדג על הבצק המרודד, עוטפים אותו ומוציאים מהצדדים עודפי בצק.
6 מורחים ביצה מלמעלה ומפזרים שומשום. אופים ב-180 מעלות עד שהלחם מוכן וזהוב (20-30 דקות).
7 בזמן שהדג בתנור מכינים את רוטב החריימה: שמים את השמן בסיר על אש נמוכה ומוסיפים את כל התבלינים. מטגנים קלות ומוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים עד שנוצרות בועות של רתיחה קלה.
8 מוסיפים את מיץ הלימון ואת המים ומערבבים.
9 מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-45 דקות.
10 מניחים את הלחם על צלחת הגשה גדולה, פותחים מול עיני האורחים ומגישים עם הרוטב בצד.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.