1 מניחים את הקמחים על קרש גדול ויוצרים גומה. מניחים את המלח והמים במרכז ומתחילים לערבב במזלג. אחר כך לשים עד לקבלת בצק אלסטי, ומניחים ל-20 דקות.
2 לוקחים חתיכה מהבצק, מרדדים ויוצרים שורות דקות מלפפים על השיפוד ומרדדים לצורה של מקרוני ארוך, דק וחלול. מוציאים את השיפוד בעדינות וכך עושים על כל הבצק.מניחים בתבנית מקומחת בקמח דורום.
3 מסדרים בתבנית את העגבניות, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל וצולים 20 דקות ב-200 מעלות.
4 בסיר רחב מטגנים בשמן זית פלפל חריף ושום 3 דקות. מוסיפים ערק ויין, מצמצמים, מוסיפים את הראשים ואת המים ומבשלים 20 דקות. מוסיפים לסיר את העגבניות הצלויות ואת הזעפרן, מבשלים 10 דקות נוספות, ממליחים מעט ומסננים.
5 יוצקים למחבת כוס ציר מסונן ומוסיפים בהדרגה את החמאה. מצמצמים, מכבים את האש ומוסיפים את הבזיליקום.
6 את יתרת הציר מניחים בסיר קטן, מבשלים בו את הפסטה דקה, מעבירים מיד לרוטב המצומצם ומגישים.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.