1 מנקים את הדג וחותכים 3 חתכים משני צדדיו.
2 חותכים את הבצל, הגזר, הפלפל הירוק והפלפל הכתום לרצועות דקות מאוד. מטגנים במעט שמן זית עד שהם מתרככים. מורידים מהאש, שמים בצלחת ומתבלים.
3 חותכים את חצי הלימון לפרוסות ומוסיפים חצי מהכמות לתערובת. מוסיפים שמן זית ומערבבים.
4 את שאר הלימון דוחפים לתוך החתכים שבדג. פותחים את בטן הדג ומכניסים את תערובת הירקות פנימה.
5 עוטפים את הדג בנייר אפייה, סוגרים היטב ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-20-15 דקות לפחות.
6 הסלט: קוצצים את הפטרוזיליה גס ואת הבצל דק מאוד ומעבירים לקערה. מוסיפים את הלימון, השמן, הסומאק, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
7 הרוטב: מערבבים את השום וסומאק. מחממים כפית שמן זית במחבת על אש נמוכה ומטגנים את השום וסומאק עד שאפשר להריח את השום. מוסיפים את מיץ הלימון, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית 5-7 דקות.
8 ההגשה: מסדרים את הדג ליד הסלט, מוזגים עליו רוטב ומגישים חם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!