1 בסיר רחב מטגנים את הבצל עד לריכוך. מוסיפים שום ואת הבשר הטחון. בעזרת כף עץ מפרידים את הבשר עד שהוא מטוגן מכל צדדיו. מוסיפים את התבלינים ומאדים 5 דקות.
2 מוסיפים את הפלפלים ומאדים 7 דקות. מוסיפים את השעועית עם הרסק והעגבניות. מאדים על אש נמוכה. כמה דקות לפני סיום הבישול מפזרים סוכר, מקל קינמון ועלי דפנה.
3 ההגשה: על מצע אורז לבן שמים מנה מהתבשיל. מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ועלי אורגנו טריים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.