1 אופן הכנת בצק הרביולי: מניחים במעבד מזון את הקמח, המלח, החלמונים והשמן. מעבדים עד שנוצר בצק נוח לעבודה. מכסים בניילון נצמד ושמים במקרר לפחות לחצי שעה.
2 אופן הכנת המוח, השקדים והאשכים: מטגנים בסיר את הגמבה, מחצית משיני השום והפלפלים היבשים (חריף ומתוק). מכסים את הסיר ומאדים כ-5 דקות.
3 מוסיפים את קוביות העגבנייה והסוכר, מערבבים היטב ומכסים את הסיר לעוד 5 דקות.
4 מוסיפים את הכוסברה, את ציר העוף והתבלינים, וממתינים לרתיחה שלאחריה מוסיפים את אשכי ההודו.
5 בינתיים מקמחים את שקדי הטלה ומטגנים אותם בשמן זית. אחרי הטיגון מעבירים אותם ישיר לסיר. את המוח מוסיפים בסוף.
6 מבשלים את התבשיל לא יותר מרבע שעה על אש קטנה, תוך ערבוב.
7 מוציאים מהסיר את חתיכות הגמבה ומרסקים במעבד מזון. מחזירים את הגמבה המרוסקת לרוטב שבסיר.
8 מוציאים לצד לקירור: 6 חתיכות מוח, 6 חתיכות שקדי טלה, 6 אשכים.
9 אופן הכנת הרביולי: מרתיחים סיר עם מים ומלח. מקמחים משטחי עבודה ומערוך טוב.
10 חותכים את בצק הרביולי ל-4 חתיכות. מרדדים את הבצק דק ככל שניתן וקורצים עיגולים בעזרת קורצן.
11 ממלאים כל עיגול בחתיכה אחת של שקד, חתיכה אחת של מוח וחתיכה אחת של אשך הודו. חשוב שהבשר יהיה קר וללא רוטב. מניחים עיגול נוסף של רביולי מעל עיגול הבצק עם הבשר ומהדקים בעזרת מזלג בקצוות.
12 מבשלים את הרביולי בנגלות כ-4 דקות במים הרותחים מוציאים ומזלפים במעט שמן זית.
13 לפני ההגשה: חותכים צ'ילי טרי לעיגולים אלכסוניים, חותכים 2 שיני שום לרצועות. מקפיצים אותם במחבת עם שמן זית ומוסיפים אליהם את הרביולי לטיגון קל של כדקה מכל צד.
14 ההגשה: מניחים רוטב בקערה עמוקה, מעליו את הרביולי ומעליו – עוד רוטב.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.