1 שמים חמאה בסיר בינוני מעל להבה גבוהה. ממיסים את החמאה ונותנים לה להפוך מעט שחומה. מוסיפים את האורז, מטגנים אותו מעט בחמאה, מוסיפים כוס מהחלב ואת המים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ20 דקות, עד שהאורז התרכך אבל לא לגמרי.
2 בסיר נוסף, מביאים את כוס החלב הנוספת ואת החלב מרוכז לרתיחה ביחד עם מקל הקינמון, הוניל, וקליפת הלימון. מכבים את הלהבה ושומרים בצד עד לשלב הבא.
3 מסננים את האורז, מוסיפים אותו לסיר עם חלב המתובל (מוציאים את מקל הוניל לפני הוספת האורז) ומבשלים עוד כ-20 דקות על אש נמוכה, עד שהאורז התרכך לחלוטין.מוסיפים כף סוכר ובוחשים היטב (יש מספיק מתיקות מהחלב המרוכז).
4 הגשה: מעבירים את דייסת האורז לצלחות. מפזרים מעל שזיף שחור קצוץ ועוד פירות שאוהבים. מעל הכל שמים סילאן. עוד פירות שיתאימו למנה: אננס, אפרסק, ענבים, בננה, תפוח, תותים, קלמנטינה או תפוז.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.