אורז קון לצ'ה עם סילאן ושזיף שחוראורז קון לצ'ה, או פשוט - אורז עם חלב, הוא אחד התענוגות האהובים עלינו, וכבר הבנו שכדי שהפודינג העדין הזה יצליח צריך מתכון מדויק, אז הנה: פודינג אורז שמתבשל פעמיים בחלב וקינמון, מוגש עם סילאן ועוד הפתעו
רחל בן אלול
| מאסטר שף
| פורסם 26/07/15 12:38
![]()
צילום: דניאל בר און, מאסטר שף
|
המצרכים (4 מנות):לפודינג:
להגשה:
אופן ההכנה:1 שמים חמאה בסיר בינוני מעל להבה גבוהה. ממיסים את החמאה ונותנים לה להפוך מעט שחומה. מוסיפים את האורז, מטגנים אותו מעט בחמאה, מוסיפים כוס מהחלב ואת המים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ20 דקות, עד שהאורז התרכך אבל לא לגמרי. 2 בסיר נוסף, מביאים את כוס החלב הנוספת ואת החלב מרוכז לרתיחה ביחד עם מקל הקינמון, הוניל, וקליפת הלימון. מכבים את הלהבה ושומרים בצד עד לשלב הבא. 3 מסננים את האורז, מוסיפים אותו לסיר עם חלב המתובל (מוציאים את מקל הוניל לפני הוספת האורז) ומבשלים עוד כ-20 דקות על אש נמוכה, עד שהאורז התרכך לחלוטין.מוסיפים כף סוכר ובוחשים היטב (יש מספיק מתיקות מהחלב המרוכז). 4 הגשה: מעבירים את דייסת האורז לצלחות. מפזרים מעל שזיף שחור קצוץ ועוד פירות שאוהבים. מעל הכל שמים סילאן. עוד פירות שיתאימו למנה: אננס, אפרסק, ענבים, בננה, תפוח, תותים, קלמנטינה או תפוז. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |