1 מערבבים את חומרי המשרה בקערית וטובלים את האומצה למספר דקות כל צד. 2. קוצצים דק את השאלוט ומכניסים למחבת על אש בינונית יחד עם החמאה עד להגעתו למצב שקוף (לא לשרוף). 3. מוסיפים ציר בקר, שרי, סויה, סיידר ופטריות. 4. מבשלים על אש בינונית ומצמצמים את הרוטב. 5. מוסיפים למחבת את קוביות תפוח העץ ומבשלים מספר דקות עד שהנוזל מגיע לסמיכות הרצויה. 6. על אש קטנה מוסיפים את החמאה הקרה, בכל פעם קוביה אחת עד שהיא נמסה ואז מוסיפים את הבאה. 7. מערבבים את הרוטב במטרפה עד שכל החמאה נמסה והרוטב קיבל ברק. 8. חותכים את תפוחי האדמה לחתיכות קטנות ומאדים בסיר ( עדיף אידוי בכדי לשמור על הטעם אך ניתן גם לבשל במים חמים) עד לריכוך מלא. 9. מוסיפים את הבננה דקה לפני סיום האידוי בכדי להביא אותה לטמפרטורה של תפוחי האדמה. 10. מכניסים את כל חומרי המחית לקערה ומועכים עד למצב של מחית חלקה. למי שיש כדאי להעביר את תפוחי האדמה והבננה במעין מטחנה ידנית הידועה בשם מולין לגום. 11. מיבשים את האומצה על נייר מגבת. 12. מחממים מחבת כבדה לצליית בשר, משמנים קלות. 13. כאשר המחבת והשמן חמים מאוד אך עדיין אין עשן, מניחים את האומצה על המחבת וצורבים אותה כדקה מכל צד. 14. מניחים 3-4 כפות מן הרוטב על הצלחת. מניחים את האומצה על הרוטב ומעטרים את האומצה במעט מן הרוטב. מניחים מספר כפות מן המחית ליד האומצה ומעטרים בקישוט מתפוח עץ או מעט עירית קצוצה.