מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

מדור האוכל של מאקו מביא ידע קולינרי מעשי שנבנה משנים של ניסיון, ניסוי וטעייה במטבח. המתכונים והטיפים נכתבים ונבדקים על ידי עורכי אוכל ואנשי מקצוע, מתוך היכרות עמוקה עם חומרי גלם, טכניקות בישול והמטבח הישראלי. זהו מקור שמחבר בין מקצוענות קולינרית לבישול יומיומי אמין ונגיש.

אוכל
אוכל

רביולי חלמון כרשה וכמהין בחמאת עגבניות

רביולי ביתי, במילוי מעולה של כרישה, עטוף בחמאת עגבניות מופלאה

|מאסטר שף| פורסם16:59
רביולי חלמונים (תמונת AVI: mako)

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהכשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

לבצק:

  • 2 כוסות קמח
  • כוס מים רותחים
  • ביצה
  • רבע כפית מלח

לחמאת עגבניות:

  • חצי כוס מיץ וזרעים מעגבניות מסוגים שונים (חוצים וסוחטים כמו לימון)
  • 100 גרם חמאה
  • חצי כוס יין לבן
  • שני עלי מרווה
  • 10 עלי בזיליקום
  • מלח
  • שתי שיני שום מעוכות

לכרשה:

  • שתי כרשות – החלק הלבן בלבד, חצויות לאורכן וקצוצות דק
  • 100 גרם חמאה
  • שתי כוסות מים

למילוי:

  • 6 חלמונים

אופן ההכנה:

1להכנת הבצק: מערבבים בסיר מים רותחים, מלח וכוס קמח אחת למשך דקה. מעבירים את הבצק לקערה ומוסיפים ביצה וכוס קמח נוספת. לשים לבצק גמיש שלא נדבק לידיים. מוסיפים עוד מעט קמח אם יש צורך, עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה במקרר.

2לחמאת עגבניות: מביאים לרתיחה בסיר את כל חומרי הרוטב ומבשלים עוד חמש דקות על אש בינונית. מסננים את הרוטב לתוך מחבת.

3לכרשה: מבשלים את כל החומרים, פרט לכמהין, על אש בינונית עד שכל המים מתאדים והכרשה רכה מאוד. מערבבים עם רבע כפית מחית כמהין ומלח.

4ההרכבה: מרדדים דק את הבצק על משטח מקומח לעובי מילימטר. קורצים עיגולים בעזרת קורצן בקוטר 10 ס"מ. מניחים במרכז עיגול הבצק כף מלית, יוצרים קן בעזרת הכף ובו מניחים חלמון חי. מורחים באצבע עם מעט מים מסביב הבצק, מניחים עיגול בצק נוסף ומהדקים בעדינות כך שלא ישאר אויר כלוא ברביולי אך החלמון לא ישבר. מבשלים שלוש דקות במים רותחים עם מלח ומוציאים למחבת עם חמאת העגבניות.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
  • N12
  • צבא וביטחון
  • פלילים+
  • סלבס
  • תרבות
  • TVbee
  • מוזיקה
  • דיגיטל
  • אוכל
  • עיצוב הבית
  • הורים
  • חופש
  • מגזין סוף השבוע
  • היטליסט- המצעד הרשמי של ישראל
  • בריאות
  • כסף
  • Fashion Forward
  • HIX
  • גאווה
  • לאב איילנד
  • תקשורת ושיווק
  • תכניות קשת 12
  • לוח שידורים
  • +12
  • +12
  • +12
  • חדשות הבוקר
  • חדשות הבוקר
  • ארץ נהדרת
  • ארץ נהדרת
  • המטבח המנצח
  • המטבח המנצח
  • נינג'ה ישראל
  • נינג'ה ישראל
  • נינג'ה ישראל
  • סברי מרנן
  • שימושון
  • שמות לבנים
  • שמות לבנות
  • פענוח בדיקות דם
  • פרסום ממומן באתר
  • עומס בנתב"ג
  • תנאי שימוש
  • כתבו לנו
  • דרושים
  • אקו"ם
  • מפת האתר
  • RSS
  • מיוחדים
  • מדריך דובאי
  • פירוש שמות
  • כניסת שבת
  • מאקו ב-twitter
  • מאקו ב-facebook
  • מאקו ב-tiktok
  • מאקו ב-instagram
  • מאקו ב-youtube
  • הניוזלטרים שלנו
  • קניות והטבות
  • Holiday finder
  • easy - חיפוש עסקים
  • מבצעים
  • פרסמו אצלנו
  • רואים רחוק
  • מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il